Nom de lloc
Apareix al llibre “Renoms igualadins”
Anys d’ús: 1820-1980
Pastisseria Fidel Serra, carrer Nou, 10.
Fundada l’any 1820 per Francesc Bech i continuada per Ramon Bech i Capella fins el 4-8-1886 que la va arrendar als germans Josep i Fidel Serra i Garrabou, el 12-2-1888. Finalment, va ser adquirida per Fidel Serra i Garrabou (1867-1943) qui el dia 12-10-1888 es va casar amb Isabel Camats i Tolrà (1867-1936).
L’any 1904 van construir l’actual edifici modernista, de l’arquitecte Isidre Gili i Moncunill. Els succeí el seu fill Fidel Serra i Camats (1894-1983) que es va casar amb Maria Sistaré i Casanovas (1898-1976).
A mitjan segle XX es va reformar i ampliar tota la pastisseria, es van eliminar tots els elements modernistes només de la planta baixa. Seguí la pastisseria el seu fill Francesc Serra i Sistaré (1925-2008) casat amb Montserrat Subirana i Vila (1925-…). A finals del segle XX, Francesc Serra i Sistaré hi va fer una gran ampliació per la banda occidental i va transformar l’antic obrador en saló de degustació.
Actualment és propietari i pastisser el seu nebot Fidel Serra i Font (1973) casat amb Anna Mª Diaz i Diaz (1974).
Era curiós que les filles de cal Fidel Serra eren “Les Beques”. (Informació facilitada per Amadeu Serra i Sistaré (Igualada 1933 – 24-2-2023), oficial de banca, casat amb Anna Mª Font i Moncunill (Igualada, 30-7-1937) de Cal Tarino.).
